vrijdag 19 maart 2010

HP toont flexibel display

Computerfabrikant HP heeft ook een flexibel scherm ontwikkeld.
Op 17 maart jl. heeft HP in Barcelona haar prototype getoond op een bijeenkomst. HP heeft gekozen voor een flexibele plastic plaat van het materiaal Mylar.
Phil Mc Kinney, HP’s hoofd technologie, haalde een HP flexibele display uit een koker, en liet dit zien aan de aanwezigen.

Volgens Mc Kinney is het flexibele display niet bedoeld om telkens op te rollen, maar is bedoeld voor in compactere en lichtere apparaten, in verschillende vormen op de markt te brengen. Apparaten zoals de nieuwe HP Slate PC, (concurrent Apple Ipad) maar je kan ook denken aan zeer lichte notebooks en GSM’s.
Wat deze flexibele display bijzonder maakt is dat het kleurenscherm het beeld vasthoud, net als een e-reader. Echter, gaat het hier om een kleurenscherm. Pas als het scherm wordt ‘veranderd’ (bijv. een nieuwe bladzijde) moet er nieuwe energie worden ingestopt om het beeld aan te sturen. Dit zorgt natuurlijk voor een veel beperktere energieverbruik.
Het  HP flexibele display moet ook bewegende beelden weer kunnen gaan geven. Dus je zou ook een film moeten kunnen gaan kijken.

Op de dunne kunststof plaat zijn meerdere schermen geprint. HP is bezig om de techniek te vervolmaken. Over twee รก drie jaar zal de techniek kunnen worden toegepast in massaproductie, en zullen de eerste producten op de markt komen.

In de toekomst zou je eventueel kunnen denken aan een behang van deze flexibele displays, waardoor je geen apparaat meer nodig hebt, maar dat het gewoon aan de muur zit!
Maar voor het zo ver is….

Bedank voor het lezen,
Herman

Bron: hardware.nfo

Geen opmerkingen:

Een reactie posten