vrijdag 12 februari 2010

Flexibel display in de e-reader van Skiff

De Skiff Reader is een e-reader met een flexibel beeldscherm.
De Skiff Reader is in eerste instantie bedoeld voor de Skiff e-reading service. De skiff heeft een strak design en is gemakkelijk in gebruik.
Met zijn 6,8 mm is het de platste en dunste e-reader van dit moment. De 11,5 inch display van LG heeft een resolutie van 1200 x 1600 pixels.

Met een volledig touch screen kunnen de gebruikers intuïtief navigeren, door de kranten, tijdschriften, boeken, blogs en andere content die zij kopen via de Skiff Store. Dit kan zijn van diverse uitgevers, waardoor men niet aan één uitgever vastzit.
Men kan ook werken met persoonlijk werk en documenten, welke men op de skiff kan zetten.
Het apparaat weegt 498 gram, en kan ongeveer één week doen met een volledig opgeladen accu.

De Skiff Reader is niet alleen ontworpen om zijn strakke design, maar ook voor zijn duurzaamheid.
Het is het eerste consumentenproduct met de volgende generatie e-paper display, op basis van een dun, flexibel display op RVS-folie.
De huidige generatie displays zijn gebaseerd op het veel meer kwetsbare glas, de basis van bijna elk elektronisch beeldscherm.

Skiff heeft nauw samengewerkt met LG Display, één van de grootste display fabrikanten ter wereld om de displaytechnologie te optimaliseren voor deze Skiff Reader.

Het display van de Skiff Reader is dus flexibel, de behuizing helaas (nog?) niet.
Het is afwachten of ze ook een (latere) versie ontwikkelen welke volledig flexibel is, dus ook met een flexibele behuizing. Het is al wel een stap in de goede richting op weg naar een volledig flexibele e-reader of flexibele e-paper.

Prijzen en of de Skiff Reader in Nederland beschikbaar komt is nog niet bekend.

Bedankt voor het lezen,
Herman

Bron: Skiff