vrijdag 14 mei 2010

Fujitsu toont flexibele displays, die om pilaren zijn gebogen

Fujitsu demeonstreerde onlangs een full-colour flexibel display.  Deze displays zijn zo ontwikkeld dat ze gebogen kunnen worden gemonteerd om bijvoorbeeld hoeken en pilaren.

Het paneel is voorzien van een Plasma Tube Array (PTA) display. Dit scherm is gemaakt van honderden staande, parallel gerangschikte plasma buisjes, die op elkaar zijn aangesloten.
Over het hele scherm zijn de buisjes zijn gerangschikt in groepen van drie. (rood, groen en blauw)
doordat de buisjes parallel aan elkaar lopen kan het display licht gebogen worden. Zo kan het display om bijvoorbeeld een pilaar gemonteerd worden.

De fundamentele display technologie voor dit scherm is ontwikkeld door het Japanse Shinoda Plasma. Het bedrijf heeft haar technologie voor het eerst gedemonstreerd in 2008 toen zij een 125-inch scherm bestaande uit zes panelen onthuld.

Fujitsu Frontech, een dochteronderneming van Fujitsu, ontwikkelde het scherm door en ze geschikt voor commercieel gebruik.

Bezoekers van het bedrijf Fujitsu Forum event in Tokyo kregen een voorproefje van de displays als ze aankwamen.
Vier pijlers, elk met  twee displays, de één boven de ander, waren te zien bij de ingang van het evenement.

De schermen zullen op de markt komen in de tweede helft van dit jaar. Prijzen zijn nog niet bekendgemaakt.

Shinoda Plasma en Fujitsu hebben al heel lang banden via Tsutae Shinoda, de voorzitter van het bedrijf dat zijn naam draagt. Shinoda is het best bekend als de uitvinder van de PDP scherm en werkte eerder als een collega bij Fujitsu Laboratories op de ontwikkeling van Plasma Tube Arrays. 





Bedankt voor het lezen,

Herman

Bron: YouTube, Martyn Williams  IDG News