dinsdag 2 februari 2010

19-inch display van LG

LG heeft een 19 inch (250 X 400mm) e-paper ontwikkeld.
Hij is met zijn A-3 formaat de grootste e-paper ter wereld, is maar 3 mm dik en weegt 130 gram.

CTO and Executive Vice President van LG Display, Dr. In Jae Chung:
“De ontwikkeling van ‘s werelds grootste display heeft een nieuwe markt geopend in de next-generation displaymarkt”

Ondertussen zal LG de massaproductie starten van een 11,5 inch flexibele e-paper in de eerste helft van 2010.

Bedankt voor het lezen,
Herman

Bron: LG

Introductie

Hallo geïnteresseerden,

Mijn naam is Herman Slaghuis.

De interesse in flexibele beeldschermen en elektronisch papier is al een geruime tijd aanwezig in mijn bloed.
Eind 2009 heb ik besloten er echt wat mee te gaan doen.

De interesse is echt aangewakkerd toen ik enige jaren geleden een operatie heb ondergaan, en in de revalidatieperiode veel heb gelezen. Met een dik boek, liggend op de bank, wachtend op de verzuring van de armspieren lezen, is niet echt comfortabel: dit moest anders kunnen!

Toen ik enige tijd later hoorde dat er ‘ooit’ geen papier meer nodig was, hoorde ik dat met enige scepsis aan, maar met ‘het lezen op de bank’ in mijn achterhoofd was de interesse gewekt.

Ik volg op internet al enige tijd de ontwikkelingen op de voet, en ik denk inderdaad dat papier over enkele jaren niet meer nodig is, dat men op het kantoor dan ook geen onnodige printjes hoeft te maken om het één en ander door te lezen, dat “het einde van het boek” in de huidige vorm ook aanstaande is.
Ik vind dit een goede ontwikkeling.
Want wanneer er weinig tot geen papier meer nodig is, is dat ook beter voor het milieu, dat hoef ik u niet uit te leggen!

Tevens ben ik gevoelig voor mooie dingen, design en gadgets. Kijk eens naar de mogelijkheden wanneer de flexibele beeldschermen worden toegepast in de huidige apparaten zoals mobiele telefoons, TV’s, laptops, enz.
De ontwerpen zullen veranderen, want er is immers geen ruimte maar nodig voor een (groot) beeldscherm, u rolt hem immers gewoon uit!

Vanaf nu ga ik u op de hoogte houden van alle ontwikkelingen omtrent de flexibele displays, flexibele beeldschermen, de toepassingen van de flexibele beeldschermen in mobiele telefoons, e-papers, en de toepassing van flexibele beeldschermen in e-readers.

Bedankt voor het lezen.

Met vriendelijke groet,

Herman Slaghuis